Ontstoppen Goes

Ontstoppen is de remedie tegen een verstopte afvoer of riolering. Wordt u moedeloos van langzaam weglopend afvalwater of die indringende rioollucht? Bel dan Rioolgroep Zuidwest B.V.. Dan zorgen wij ervoor dat deze situatie blijvend wordt opgelost.

Een rioolontstoppingsbedrijf helpt u bij verschillende soorten verstoppingen. Dat gaat verder dan alleen het hoofdriool. Ook bij een verstopping van de afvoer van de douche, wc, gootsteen of hemelwaterafvoer kunt u bij ons terecht. U kunt ons bellen op 0166 - 74 83 17 of een offerte aanvragen via het contactformulier. Dan rekenen wij snel af met die vervelende verstopping.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Goes

Een verstopping van een afvoerleiding komen we in de praktijk het vaakst tegen. Bijvoorbeeld die van de keuken, het bad, de douche, de gootsteen, de regenpijp, de wc of de wasmachine. Als er een blokkade ontstaat door een opeenhoping van vuil kunnen ze allemaal gemakkelijk verstopt raken.

Uiteraard is niet iedere verstopping even lastig te verhelpen. Soms komt u al een heel eind met uw eigen methoden. Wees wel voorzichtig met chemische ontstoppingsmiddelen. Sommige varianten kunnen ook schade toebrengen aan uw afvoerleidingen. Mocht de verstopping erg hardnekkig blijken te zijn helpt een ontstoppingsbedrijf u graag met het ontstoppen van de leiding.

Om een smalle afvoerleiding te ontstoppen maken we gebruik van een verenmachine. We brengen de veer in de afvoerleiding en rollen deze af tot de plek van de verstopping. Dan duwen we de veer door de blokkade heen en halen deze vervolgens weer terug. Zodra de veer weer is ingerold spoelen we de afvoer na om ook de resten van de blokkade weg te krijgen. Tot slot testen we of het water weer goed wegloopt.

Werkwijze bij ontstoppen riool Goes

Bij het ontstoppen van een brede afvoerleiding of het riool gaan we anders te werk dan bij een verstopping in een smalle afvoer. Vanwege de breedte van de standleiding van de riolering is de maximale diameter van onze verenmachine hier helaas niet toereikend. Daarom passen we in deze gevallen hogedrukreiniging toe om de verstopping te verhelpen

We startten met het creëren van een opening in de rioolbuis. Daarna proberen we aan de hand van camerabeelden de exacte plaats van de verstopping te bepalen. Zodra we een inschatting kunnen maken van de precieze plaats en de hevigheid van de verstopping gaan we met een veer met een roterende spuitkop de afvoer binnen. Deze spuitkop spuit water met hoge druk door het riool en lost op die manier de verstopping op.

Hoe we de verstopping uiteindelijk ook bestrijden, het is altijd onze insteek om zo min mogelijk overlast voor u te veroorzaken. Stank is meestal niet te vermijden. Al is deze in de meeste gevallen al aanwezig vanwege de verstopping. In de meeste situaties hebben we aan een half uur genoeg om een verstopping op te lossen zonder daarbij een smerige situatie te veroorzaken.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Goes

Meestal als we gebeld worden om te ontstoppen is dat vanwege de opeenhoping van viezigheid in een afvoerleiding. Haar, zeepresten, vet en ander vuil klit naar verloop van de tijd samen aan de binnenzijde van de afvoerleidingen en veroorzaakt op deze wijze een blokkade. Naast de aangekoekte viezigheid kan een verzakt riool of een ingegroeide boomwortel ook de veroorzaker zijn van een verstopping.

Om er voor te zorgen dat de afvoer niet verstopt raakt kunt u zelf ook het nodige doen. Houd bijvoorbeeld goed in de gaten wat u allemaal door de afvoer spoelt. Maak gebruik van een zeefje voor de etensresten, spoel geen dingen door de wc die eigenlijk niet in het riool thuishoren en haal regelmatig de haren uit het doucheputje.

En wanneer u het zekere voor het onzekere wilt nemen zou u preventief uw riool kunnen laten reinigen. Op deze manier geeft u een verstopping geen kans. Bijkomend voordeel is dat we een zwakke plek in het riool al in een vroeg stadium kunnen ontdekken zodat we deze kunnen herstellen nog voordat het tot problemen leidt.

Contacteer Rioolgroep Zuidwest B.V. bij een verstopping in Goes

Is het toch niet gelukt om een verstopping te voorkomen? Laat in Goes dan uw afvoer ontstoppen door Rioolgroep Zuidwest B.V.. Om wat voor verstopping het gaat maakt niet uit. Of het nou gaat om de hemelwaterafvoer, de wc, de gootsteen of het riool zelf, wij hebben voor alle verstoppingen een geschikte ontstoppingsmethode.

Bel 0166 - 74 83 17 of gebruik ons contactformulier om een offerte aan te vragen. Ook voor het repareren of aanleggen van het riool kunt u onze hulp inschakelen. Wij lossen in Goes en omgeving al uw rioolproblematiek op.